Гейм, сет и мач за Австралия: Депортират Джокович!

Съдебният състав е отсъдил в полза на имиграционния министър Алекс Хоук

16.01.2022 | 09:09 Редактор: Здравко Черкезов
Гейм, сет и мач за Австралия: Депортират Джокович!

Федералният съд на Австралия обяви окончателното си решение по случая с Новак Джокович. Съдебният състав е отсъдил в полза на имиграционния министър Алекс Хоук, което означава, че решението му да анулира визата на тенисиста остава в сила. 

Джокович трябва да напусне Австралия още днес. Неуспешното обжалване ще доведе до забрана за световния №1 да посещава Австралия за срок от три години – нещо, което бе изтъкнато и от неговия адвокат, предаде tenniskafe.com.

По време на изслушването, което приключи около 05:30 ч. българско време, адвокатите на Джокович поддържаха тезата, че аргументите на министър Хоук да анулира визата му са "неоснователни" и "ирационални". Те твърдяха, че негативните настроение сред "антиваксърското" общество са следствие от решението на Хоук, а не обратното.

Адвокатът на Джокович – Ник Ууд, заяви още, че неговият клиент никога не се е определял като "антиваксър" и че министър Хоук погрешно го счита за такъв заради публикации в медиите, като в същото време надценява влиянието и подкрепата, които тенисистът има сред хората с подобни възгледи.

Като доказателство за тезата си адвокатите на Джокера приложиха статия от BBC, информацията от която е била един от основните аргументи на Хоук. Те заявиха, че тя е написана преди създаването на ваксините и ще всъщност показва, че Джокович не счита себе си за експерт и е готов да обмисли всички варианти, касаещи неговото здраве.

В същото време обаче адвокатите на министър Хоук, начело със Стивън Лойд, заявиха, че становището на тенисиста относно ваксините е "добре известно" и изтъкнаха, че той все още не е ваксиниран, както и че министърът не е длъжен да дава обяснение за решението си, особено в ситуация, в която се разглежда въпроса за общественото здраве.

Непосредствено преди края на изслушването изглеждаше така, сякаш везните се накланят в полза на Джокович. Главният съдия на няколко пъти прекъсна изложението на Стивън Лойд, като припомни, че адвокатите на тенисиста все още не са получили отговор на въпроса какви са доказателствата, че той подклажда настроения срещу ваксинацията.

В крайна сметка обаче след съвещанието, продължило повече от 3 часа, съдебният състав постанови, че Алекс Хоук е действал в рамките на закона и че е имал достатъчно основания да анулира визата на Новак Джокович. Вследствие на това световният №1 трябва да напусне Австралия "в най-кратък срок".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
1 rate up comment rate down comment 1
Ради
преди 5 месеца
Като толкова е искал да играе да се беше ваксинирал. Егати смешните драми. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
paragraf
преди 5 месеца
Каква сага, каква драма... направо не е за вярване, ако беше сценарии в предаване, щяхме да си кажем какви глупости.... Сигнализирай за неуместен коментар