"Барселона" е съвсем близо до нов желан трансфер?

Става дума за нападателя на "Манчестър Сити" Феран Торес

22.12.2021 | 20:25 Редактор: Жаклина Иванова

"Барселона" е съвсем близо до привличането на нападателя на "Манчестър Сити" Феран Торес, твърди Sport.es.

Испанският национал отдавна договори личните си условия с каталунците, а според изданието трансферът ще бъде официално обявен съвсем скоро.

От "Етихад" настояваха да получат 75 милиона евро за 21-годишния футболист, но в крайна сметка са се съгласили да го продадат за почти двойно по-малко - 45 млн. евро. От "Барса" ще набавят сумата с продажба на няколко играчи. Очаква се това да са Самуел Юмтити и Филипе Коутиньо, за които могат да се вземат по-добри суми.

Торес играе за "Сити" от 2020 г., когато беше купен от "Валенсия" за 28 млн. евро. С екипа на "гражданите" той има 28 мача във Висшата лига с 9 гола, пише gol.bg.

За националния отбор на Испания се представя великолепно и се е разписал 12 пъти в 22 срещи. На "Камп Ноу" се надяват, че именно той ще даде нужния свеж полъх след напускането на мегазвездата Лео Меси в посока ПСЖ.

Торес пасва идеално на стила на новия треньор Шави Ернандес и се очаква веднага да получи титулярно място в атаката на "Барса".

Сезонът за каталунците е доста тежък, след като за първи път от 20 г. отпаднаха още в груповата фаза на Шампионска лига, а в Ла Лига се намират на 7-мо място с 28 точки и основната задача се очертава Топ 4. На заветната позиция в момента се намира "Райо Валекано" с 30 пункта.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК