Бербатов към футболните клубове: Не позволявайте да бъдете въвлечени в игрите на БФС

"Безочието им става още по-голямо", заяви той

29.11.2021 | 22:45 Редактор: Искра Ангелова
Бербатов към футболните клубове: Не позволявайте да бъдете въвлечени в игрите на БФС

Кандидатът за президент на БФС - Димитър Бербатов, използва социалните мрежи, за да отправи своето обръщение към футболните клубове в България. 

"Вече сте наясно с безумните декларации, които се разпространяват от името на БФС. Декларации, които нямат абсолютно никаква юридическа и правна стойност и въпреки това те се опитват и ви задължават да ги подписвате. С тези декларации БФС се опитва умишлено да подведе всички вас клубовете - да заявите отказ от законните си права, а именно - когато има безочливи нередности, фалшификации, машинации в действията на ръководството на БФС, вие ,клубовете, да не казвате и да не правите нищо. Безочието на БФС става още по-голямо, защото с искането да подпишете тези декларации, те дефакто ви карат да станете съучастници в тези нередности, да нарушавате собствения си устав - да искате да не се обжалват решенията на миналия конгрес. Абсурд", заяви Бербатов.

"БФС е организация на футболните клубове в България и сегашното ръководство абдикира от задълженията си да представлява своите членове и сега иска да хвърли всички вас, клубовете, сами да се оправяте с държавните институции. Какво стои зад всичко това обаче е ясно - БФС много добре разбира, че никъде не са желани и няма кой сериозен държавник да седне и да разговаря с тях, камо ли да работи с тях. Както виждаме, основна опорна точка в програмата на партиите в момента, преговарящи за съставяне на редовно правителство, е борбата с корупцията. Как тогава БФС си мисли, че след всички неприключили и други започващи разследвания за безстопанственост и съмнение за корупция, те ще бъдат приети от държавата за съвместна работа, е напълно непонятно", допълва той.

"Апелирам към футболните клубове в България - не позволявайте да бъдете въвлечени в игрите на БФС, свързани само с това да ви заблуждават и използват, за да се задържат на власт колкото се може по-дълго. На предложените за членство нови клубове искам да кажа следното - на 18 март 2022 г. предстои редовен конгрес на БФС. Там ще бъдете приети без изключение. Няма да позволим този път Конгресът да бъде опорочен отново", завършва Бербатов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК