Бербатов постави "слаб" на БФС: Времето за промяна е тук

Той за пореден път атакува сегашното ръководство на футболната ни централа

24.11.2021 | 19:48 Редактор: Жаклина Иванова
Бербатов постави

Димитър Бербатов за пореден път атакува сегашното ръководство на футболната ни централа. Кандидатът за президент на БФС посети деца от Академията на ЦСКА. След това Бербатов говори пред медиите, като постави оценка "слаб" на БФС.

Той разкри още, че в момента от футболната централа се разпространява декларация, която удостоверява, че клубовете се отказват да обжалват решенията на Конгреса.

"БФС задължава клубовете да подпишат декларация, според която не искат да се обжалват решенията на Конгреса. Тези декларации се разпространяват в момента. Не можеш да задължиш някой клуб как да гласува. Видяхте какви разминавания има и клубовете решиха да обжалват. БФС се опитва да спре това нещо. Март месец пак има Конгрес. Има точка, че той трябва да бъде изборен. Техният мандат свършва на 18 март", заяви Бербатов.

"Подписката за изборен Конгрес върви добре. Те ще се опитат да я премахнат, но на тази дата им свършва мандатът. Подкрепата към нас я има на всяко ниво. Всички гледаме към подобряване бъдещето на футбола. Ще бъдат изненадани колко клубове ще се присъединят към нас. Клубовете са разочаровани от тях", добълни той, цитиран от gol.bg.

"Нашият план и посланията ни са постоянно в публичното пространство. Времето за промяна е тук. Уставът на БФС трябва да бъде променен. Няма нищо ново. Нашите послания са едни и същи", категоричен е Бербатов.

"Протоколът беше прикрепен към пълномощно на адвоката на БФС. Този документ не може да се гледа. Затова и протоколът бе прикрепен към него, за да не го види никой. Един клуб искаше протокола, но не му се даде. 100% има още нарушения", каза футболистът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК