ЦСКА привлича нигериец с много сериозна визитка

Става въпрос за 28-годишния Микел Агу от "Витория" (Гимараеш)

24.11.2021 | 08:34 Редактор: Тодор Петров
ЦСКА привлича нигериец с много сериозна визитка

ЦСКА е в напреднали преговори с много сериозен футболист. Става въпрос за халфа на "Витория" (Гимараеш) Микел Агу. Той има договор с португалския клуб до лятото. 

28-годишният нигериец е дал съгласието си да премине на "Армията", като вариантите са това да стане след изтичане на контракта му или "червените" да платят скромна трансферна сума, за да го вземат още през зимата. От "Витория" предпочитат да се договорят с ЦСКА и да продадат Агу сега, за да вземат поне някаква трансферна сума за него, отколкото да останат с празни ръце през лятото, пише "Мач Телеграф". 

Агу е юноша на "Порто" и дори има два мача за португалския гранд в елита през сезон 2013/14. През лятото на 2015 година е даден под наем на друг голям европейски тим - "Брюж", като там изиграва 2 двубоя. "Порто" праща халфа под наем в "Бурсаспор" и "Витория" (Сетубал). 

През 2019 г. договорът му с "драконите" изтича и той преминава в настоящия си тим "Витория" (Гимараеш). През есента на 2019 година играе в пет от шестте двубоя на отбора си в Лига Европа, включително и в двата мача с "Арсенал".

За втория тим на "Порто" има 68 мача, като печели шампионата на Сегунда. Титла има и от първенството на Белгия. Най-резултатен е сезонът му в "Бурсаспор", където реализира 3 гола.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК