Клоп се скъса да хвали Стиви Джи: Има перфектна треньорска кариера

Бившият капитан на "мърсисайдци" бе потвърден за новия наставник на "Астън Вила"

20.11.2021 | 15:23 Редактор: Здравко Черкезов
Клоп се скъса да хвали Стиви Джи: Има перфектна треньорска кариера

Юрген Клоп смята, че Стивън Джерард има "перфектна треньорска кариера до момента, която може един ден да му помогне да стане мениджър на "Ливърпул". Бившият капитан на "мърсисайдци" бе потвърден за новия наставник на "Астън Вила" тази седмица, след като се наслади на успешен период начело на "Рейнджърс".

"В Англия има някои клубни легенди и си мислиш "може ли той да бъде треньорът?. Когато Франк Лампард пое "Челси", всички си мислеха, че "има логика в това, но след това какво следва за него? Стиви прави всичко правилно до момента, трупайки малко опит тук в академията, след това водейки "Рейнджърс", където беше много, много успешен, след това направи следващата крачка. До тук това е перфектна треньорска кариера. Докато съм тук е трудно, но, разбира се (той може да бъде бъдещият мениджър на "Ливърпул"). Но сега е важно от сега нататък да стартира страницата на Стивън Джерард начело на "Астън Вила" и точно това ще се случи", започна германецът за Sky Sports, предаде gol.bg.

"Ливърпул" приема "Арсенал" в събота от 19:30 часа българско време. В предишните си два мача във Висшата лига "червените завършиха наравно 2:2 с  "Брайтън" у дома и отстъпиха на "Уест Хем" с 2:3 за първа загуба от началото на сезона в Премиършип. Клоп знае, че няма място за нови грешни стъпки в борбата за титлата срещу намиращия се в добра форма тим на Микел Артета.

"За да останеш около челните позиции в класирането, се нуждаеш от резултати и ние не постигнахме такива в последните седмици. Загубихме от Уест Хем, но дори равенство нямаше да промени драстично ситуацията. Така че знаем, че трябва да се представим силно и да се борим, защото "Арсенал" е много добър състав, но ние играем на "Анфийлд" и трябва да се възползваме от това предимство".

Клоп допълни, че ще трябва да вземе решение в последния момент дали да разчита на капитана си Джордан Хендерсън и Анди Робъртсън, които се завърнаха с контузии от ангажиментите си с националните отбори.

"Мразя паузите за националните отбори. Помогна ни от гледна точка на контузии, но като цяло играчите щяха да имат два дни почивка, но тези с националните отбори щяха да тренират почти през цялото време. Треньорите имат свои цели и много често мислят, че трябва да вършат и физическата работа с играчите. Не ми харесва, не е полезно и щеше да бъде прекрасно, ако бяхме играли в седмицата след мача с Уест Хем, завърши той. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК