Фюри си каза цената, за да излезе срещу Уайт

Фюри иска 80% от приходите от мача и твърдия си хонорар

17.11.2021 | 22:53 Редактор: Елеонора Танева
Фюри си каза цената, за да излезе срещу Уайт

Тайсън Фюри е готов да пренебрегне решението на WBC и въпреки всичко да се бие с Дилиън Уайт. За да го направи обаче, "Циганският крал" си има цена, която не възнамерява да свали.

Според медиите на Острова, световният шампион в тежка категория няма проблем да се изправи на ринга с "Крадеца на трупове". Стига от другата страна да са съгласни Фюри да получи 80% от приходите и твърдия хонорар, предвиден за сблъсъка.

Уайт очакваше да получи възможност за мач с Тайсън при сравнително равни условия от 45 на 55 в полза на шампиона. От WBC обаче не посочиха британеца за официален претендент, като обявиха, че ще изчакат решението на съда относно неговия отменен мач с Ото Валин. Едва след това организацията ще прецени как да процедира, информира boec.bg.

Дилиън е един от най-дълго чакащите боксьори на опашката за мач за световната титла. Той е на върха в класацията на WBC от 2017 година, когато победи Роберт Хелениус. В последствие обаче се проведоха три мача на Фюри и Дионтей Уайлдър, като „Бронзовия бомбардировач” имаше такъв като шампион и с Луис Ортис.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК