Уайлдър пак се оплака от ръкавиците на Фюри: Победи ме с измама

Циганския крал нокаутира Бронзовия бомбардировач в 11-ия рунд

11.10.2021 | 10:11 Редактор: Искра Ангелова
Уайлдър пак се оплака от ръкавиците на Фюри: Победи ме с измама

Дионтей Уайлдър заяви, че Тайсън Фюри отново го е победил с измама. Британецът спечели два от трите мача в историческата трилогия, която реши титлата на Световния боксов съвет. 

Рано в неделя сутринта Циганския крал нокаутира Бронзовия бомбардировач в 11-ия рунд в страхотна битка, която ни предложи и още четири нокдауна, по два за всеки. 

Но Уайлдър е на мнение, че е  станал жертва на "нечестна игра", която била подкрепена от съдиите от Държавната атлетическа комисия на Невада преди срещата.

Американецът обърнал внимание на съдиите относно ръкавиците на Фюри. Той им казал, че те не съдържат само омекотяваща пяна, но и сериозно количество конска грива. След определено време на ринга тя може да се премести в ръкавицата и да я направи по-твърда. Така ударите му все едно са нанасяни с голи ръце.

"Получих информация за нередност с ръкавиците му и поисках обяснение от съдиите преди мача. Те ми казаха, че от 30 години са в бизнеса и разбират достатъчно от бокс. Може да имат опит, но докато не ги ударят в лицето с такава ръкавица, няма да разберат за какво говоря", заяви Уайлдър.

"В миналия ни мач се случи същото. Конската грива е по-твърда от пяната, но съдиите се опитаха да ме убедят, че ръкавиците са достатъчно меки", обясни Уайлдър пред 78SportsTV, цитиран от gol.bg.

Припомняме, че през октомври 2000 година след втория мач между двамата, завършил с победа на Фюри, Уайлдър се оплака, че ръкавиците на съперника му са били "придърпвани, за ма може юмрукът му да застане в нечестна позиция". Той се оправда и, че костюмът му преди мача бил много тежък, което уморило краката му.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК