Спортисти с увреждания от Русе търсят финансова подкрепа

Липсва им оборудване и зала за тренировки

07.11.2021 | 14:55 Редактор: Тодор Петров

Хора с увреждания от Русе търсят финансова подкрепа, за да се състезават. Местният клуб е печелил десетки медали на състезания за хора с увреждания.

Спортистите обаче нямат възможност да се подготвят за състезание по стрелба, защото нямат оборудване. Клубът призовава за дарения, за да може да купи въздушна пушка. 

"Каузата е да съберем средства за закупуване на спортна пушка, която ще бъде предоставена на желаещите хора с увреждания да практикуват този спорт", уточни председателят и състезател на СК "Олимп-спортът е равнопоставен" Георги Гаев.

Състезателите на русенския клуб вече имат редица медали. Алтан Дакларан е с увреждания на долните крайници. За него спортът е спасение. 

"Трудности има. Като отидем на дадено състезание, с личен автомобил гледаме да е по възможност. Обаче не стигат средства, другите групи са много по подготвени от нас. Явно не даваме достатъчно гласност на нашата група. Трябва да вървим само напред, да не изоставаме от нормалните хора", сподели той.

Председателят на клуба коментира още, че е необходимо финансиране като цяло за клуба. В момента дори нямат и подходяща зала, в която да тренират. 

С големи амбиции русенският клуб смята, че трябва да се създават условия за приобщаване на хората със специални нужди и този спорт би могъл да предостави тази възможност.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК