Официално: Само ваксинирани тенисисти ще играят на Australian Open

Турнирът ще се проведе в периода 17-30 януари 2022 година

20.10.2021 | 16:01 Редактор: Искра Ангелова
Официално: Само ваксинирани тенисисти ще играят на Australian Open

Имиграционният министър на Австралия Алекс Хоук потвърди, че на Откритото първенство на Австралия по тенис в началото на следващата година ще бъдат допуснати до участие само ваксинирани тенисисти. Новината бе съобщена вчера от Даниел Андрюс, премиер на щата Виктория, където се намира Мелбърн, който обаче чакаше потвърждение от федералното правителство, каквото получи днес.

Това се случва само ден след като деветкратният шампион в Австралия и световен номер 1 Новак Джокович сподели, че не е сигурен дали ще играе в Мелбърн и отказа да разкрие дали е ваксиниран. "Всеки трябва да е напълно ваксиниран, за да влезе в Австралия. Това е универсално правило, не само за тенисистите, всеки посетител на Австралия ще трябва да има две поставени дози", заяви Хоук. "Нямам какво да кажа на Новак, казвам това на всички, които желаят да посетят Австралия - ще трябва да сте ваксинирани с две дози", допълни имиграционният министър, цитиран от БНР.

Здравният министър на страната Грег Хънт също коментира темата. "Това правило се отнася за всички, без изключения. Няма значение дали си номер 1 в света, или някой друг", каза той.

Добрата новина за тенисистите е, че по този начин те ще избегнат тежката карантина, която трябваше да преживеят на Australian Open тази година, когато голяма част от тях бяха затворени в хотелските си стаи за две седмици преди началото на турнира. От друга страна със сигурност ще има тенисисти при мъжете и жените, които ще пропуснат надпреварата заради нежеланието си да си поставят ваксина.

Australian Open ще се проведе в периода 17-30 януари 2022 година.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК