След година и половина: Австралия отваря границата си, но само за ваксинирани

Нови Ковид ограничения в редица страни

01.10.2021 | 18:05 Редактор: Искра Ангелова

Нови Ковид ограничения в редица страни. Заради ръст на заболелите, в части от Гърция се въвежда полицейски час, а в Румъния - правителството наложи вечерен час за неваксинираните хора.

В Румъния мерките се затягат след значителния ръст на заразените с Ковид-19 и слабите темпове на ваксинация. Новите рестрикции ще засегнат главно гражданите, които не са имунизирани и не са преболедували вируса.  Те няма да могат да посещават ресторанти, фитнес зали, театри и кина. И още - през почивните дни ще трябва да се съобразяват с полицейски час. Властите въведоха и задължително носене на маски на открито и закрито за всички.

Ограничения има и в Северна Гърция. 

Четири района там попаднаха в червената зона, сред тях е и Солун. Заради това се въвежда вечерен час от 01:00 часа вечерта до 6 сутринта. Забранява се и музиката в заведенията. Мерките ще са в сила до 8 октомври. 

А от ноември - Австралия ще отвори международната си граница за първи път от година и половина. На територията ѝ обаче ще могат да влизат само напълно ваксинирани австралийски граждани. 

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК