Испания сложи край на рекордната серия на Италия

Иберийците победиха с 2:1 в Милано в Лигата на нациите

07.10.2021 | 06:53 Редактор: Тодор Петров

Испания прекъсна серията на Италия от 37 поредни мача без загуба, печелейки с 2:1 на "Сан Сиро" в Милано в полуфинала на Лигата на нациите. Ла Фурия чака на финала победителя между Белгия и Франция. 

Скуадрата нямаше загуба повече от 3 години, но този път си намери майстора, след като Феран Торес вкара за иберийците два пъти още през първото полувреме, а и в неговия край капитанът Леанардо Бонучи бе изгонен. 

Гостите играха по-добре и заслужено победиха, като взеха поне частичен реванш за загубата си с дузпи на полуфиналите на европейското първенство. Домакините се бореха до последно, но в крайна сметка трябваше да отстъпят. 

На почивката Манчини пусна Джорджо Киелини вместо Бернардески, докато за гостите голмайсторът Феран Торес получи някаква контузия и поиска да напусне. 

Домакините се върнаха в мача, когато сед корнер за Испания топката бе изчистена, Киеза успя да отнеме и напредна, след което я поднесе към свободния Пелегрини, който вкара на празна врата. Страхотна грешка за иберийците и надежди за домакините. 

Испанците обаче веднага натиснаха и в следващите 3-4 минути домакините не успяха да минат центъра, а и въпреки усилията си така и не стигнаха до опасно положение в оставащото време и в крайна сметка загубиха.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК