Владо Николов хвърли оставка във волeйболната федерация

Бившият капитан на националния отбор е категоричен, че няма конфликт с никого в централата

05.10.2021 | 22:59 Редактор: Георги Донков
Владо Николов хвърли оставка във волeйболната федерация

Бившият капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов подаде оставка и вече няма да е координатор на националните отбори във федерацията. Президентът на волейболния "Левски София" е категоричен, че няма конфликт с никого в централата, нито има някакви драми или сръдни около напускането му, както и че няма да заеме друг пост в БФВ.

"Лично аз съм много доволен от работата, която свърших през тази година. Смятам, че помогнах доста за представянето на младежките формации. Положих много усилия и отделих доста време в тази насока. Постът ми във федерацията обаче започна да пречи на основните ми занимания. Аз бях доброволен сътрудник на него. Но когато хобито почне да отнема много повече време от нещата, с които се храним, не е добре", заяви Николов. 

За последно като координатор той даде разнопосочни оценки за представянето на националните отбори това лято, пише "Монитор".

"Оценката ми е двуполюсна. При мъжете и жените се представихме колебливо. Точно обратното е с подрастващите тимове. Особено този на Мартин Стоев, който стана втори в света. От една страна, има разочарование, но от друга виждаме, че бъдещето е осигурено", заяви Владо.

Той уточни, че мнението му за треньорски рокади вече не е от значение.

"Не смятам, че всички се справиха на очакваното ниво. Всеки треньор трябва да даде доклад, който трябва да видят президентът Любо Ганев и Управителният съвет. Те ще решат кой трябва да продължи. Моето мнение вече не е важно", добави Николов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК