Ясни са съперниците на България за Световното по волейбол през 2022

Мондиалът ще се проведе между 26 август и 11 септември в Русия

30.09.2021 | 22:17 Редактор: Георги Донков
Ясни са съперниците на България за Световното по волейбол през 2022

Националният отбор на България по волейбол попадна в Група С за Световното първенство за мъже през 2022 година в Русия. Нашите са си правят компания с настоящия шампион Полша ,САЩ и Мексико. Това отреди тегленият тази вечер жребий за Мондиал 2022.

Пищната церемония се проведе в двореца за гимнастика "Ирина Винер-Усманова", който е част от комплекса "Лужники" в руската столица Москва, в присъствието на множество волейболни легенди, известни спортисти и знаменитости от Русия и извън нея. От българска страна на церемонията присъстваше президентът на БФВ Любо Ганев.

Световното първенство ще се проведе от 26 август до 11 септември догодина. 24-те класирали се отбора за Мондиала бяха разпределени в 6 предварителни групи от по 4 тима. Първите два отбора от всяка група плюс 4-те най-добри трети ще продължат напред към следващата фаза, в която ще има 4 групи по 4 отбора.

Градовете домакини на мачовете от първата фаза на Мондиал 2022 ще бъдат: Красноярск, Новосибирск, Кемерово, Уфа, Екатеринбург и Москва.

Срещите от Група С ще се играят в Новосибирск. Двубоите от Група А, в която са домакините от Русия, пък ще бъдат в Москва, с изключение на мача на откриването, който ще се играе в Ледения дворец на Санкт Петербург. Група В ще бъде в Кемерово, Група D в Уфа, Група Е в Екатеринбург и Група F в Красноярск, информира БНР.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК