БФС и ФИФА взеха решение за Кордоба

Защитникът ще може да играе за "сините", въпреки драмата с работната му виза

05.10.2021 | 19:33 Редактор: Елеонора Танева

Към кахърите заради финансовата криза и липсата на резултати в "Левски" добавиха още един. След загубата с 2:4 от "Лудогорец" в последния мач от 10-ия кръг на Първа професионална лига стана ясно, че е възникнал правно-документален казус с новопривлечения на "Герена" панамец Хосе Кордоба. 

Той е и причината 20-годишният защитник да не бъда в групата за двубоя срещу шампионите. От БФС са предупредили “сините” Кордоба да не фигурира сред заявените футболисти за срещата на “Герена”, след като в предишния кръг той дори влезе като резерва срещу ЦСКА за дебют в синьо.

Проблемът е заради работната виза на бранителя. Кордоба пристигна у нас в началото на годината и подписа договор с "Етър". От великотърновския клуб са му извадили лична карта за чужденец извън ЕС и работна виза.

На 7 септември бранителят бе представен като ново попълнение на "Левски". Панамецът бе привлечен под наем от "Етър". И оттук тръгва проблемът за Левски. Със статута на такъв Кордоба няма как да ползва извадената му от "Етър" работна виза.

БФС и ФИФА дадоха разрешение на защитника да играе за "сините". Така футболистът може да направи своя дебют за "Левски" след паузата в първенството на 16 октомври срещу "Локомотив" (София).

Снимка: Официален сайт на "Левски"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК