Шокираща загуба на "Байерн" (Мюнхен) срещу "Айнтрахт" с 1:2

Ударите към вратите са в съотношение 20:5

03.10.2021 | 22:00 Редактор: Елеонора Танева
Шокираща загуба на

"Байерн" (Мюнхен) сензационно загуби с 1:2 от "Айнтрахт" (Франкфурт) в среща от седмия кръг на германската Бундеслига, състояла се на стадион "Алианц Арена".

Баварците тотално доминираха през първото полувреме и откриха резултата в 29-ата минута чрез Леон Горецка, вкарал първото си попадение за сезона.

Само три минути след това "Айнтрахт" изравни с първия си точен удар в мача, когато Мартин Хинтерегер засече с глава при изпълнение на корнер. Кевин Трап не спираше да прави спасявания, но преди почивката вратар №1 на планетата Мануел Нойер спаси "Байерн" от срамен пълен обрат.

В 83-ата минута нестабилната отбрана на мюнхенци получи наказанието си и Филип Костич донесе успеха за "орлите" напред с мощен изстрел. Статистиката в края показа 20:5 удара в полза на домакините и 72% владеене на топката в тяхна полза.

Това беше първа победа за "Айнтрахт" в Мюнхен от ноември 2000 година насам, както и първият успех за отбора в Бундеслигата този сезон. Франкфуртци се изкачиха на 13-о място с актив от 8 точки, докато лидерът "Байерн" е с 16 пункта и води само с една точка на Борусия Дортмунд. Това беше и първа загуба за Юлиан Нагелсман начело на баварците, пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК