"Байерн" бил класи над "Барселона", в "Юнайтед" – мързеливи

"Трябва да проявим търпение", предупреди Роналд Куман

15.09.2021 | 08:49 Редактор: Здравко Черкезов

Треньорът на "Барселона" Роналд Куман обясни с кадровите проблеми и младостта на състава си тежката домакинска загуба с 0:3 от "Байерн" (Мюнхен) на старта в Шампионската лига.

"Имахме само трима нападатели на разположение. В тактически план създадохме положения, когато контролирахме играта. Положението е такова, каквото е. Не мога да се оплаквам от отношението на футболистите, но имаше разлика в качеството на съставите на двата отбора

Имаме много млади футболисти, които след две-три години ще са много по-добри. Трудно е да се приеме, но трябва да проявим търпение, докато положението се подобри и се завърнат контузените ни играчи. Феновете бяха феноменални, а и в същото време проявиха разбиране, за което им благодаря", каза нидерландският специалист, цитиран от gol.bg.

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Оле Гунар Солскяер остана разочарован от загубата с 1:2 от "Йънг Бойс" на старта на Шампионска лига.

"Изглеждаше, че ще спечелим заслужена точка в труден мач. Когато вкарахме първия гол, мислехме, че имаме добри шансове да спечелим мача, но за съжаление, картонът оказа влияние", посочи той.

"Бяхме малко мързеливи, опитвайки се да блокираме центрирането за първия им гол, и малко нямахме късмет, защото топката бе отклонена от Люк Шоу. Вторият гол е просто за съжаление", каза Солскяер, без да "осъжда" лошото забавяне на Джеси Лингард, което беше ключово за гола на Джордан Сибачеу: "Това е нещо, което се случва. Това е футболът. Има възходи и падения."

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК