"Лудогорец" е обмислял да обезкърви "Мидтиланд" с привличането на Краев

Дамбраускас е преценил, че има по-голяма нужда от нов дефанзивен халф

14.09.2021 | 09:25 Редактор: Жаклина Иванова

"Лудогорец" е получил интересно предложение в последните дни на трансферния прозорец, пише "Мач Телеграф". "Орлите" са обмисляли да вземат Божидар Краев, който в четвъртък може да се изправи срещу тях с екипа на "Мидтиланд" в първи мач от груповата фаза на Лига Европа.

Тимът в крайна сметка се е отказал, тъй като по това време вече беше привлякъл достатъчен брой атакуващи футболисти. Треньорът Валдас Дамбраускас е преценил, че трябва да се привлече дефанзивен халф. Такъв бе взет в лицето на анголеца Кафумана Шоу.

Краев отиде в "Мидтиланд" през 2017 година с големи очаквания. През първия си сезон записа 17 мача и 1 гол, а през втория - едва 12, заради което бе пратен под наем в португалския "Жил Висенте". Там българинът се представи много силно, като реализира 7 попадения в 30 срещи.

Така той получи още един шанс в "Мидтиланд" и дори бе титуляр срещу "Лудогорец" в миналогодишния сблъсък между двата тима. След успех с 1:0 в Разград Краев каза и култовото: "Надиграхме ги тотално. Според мен "Лудогорец" получи риалити чек".

В течение на сезона нападателят пак започна да се озовава на пейката и през пролетта бе отдаден под наем на друг португалски тим - "Фамаликао". От началото на сезона Краев не попада в плановете на треньора си Бо Хенриксен, но бе картотекиран за груповата фаза на Лига Европа и скоро може да запише минути, пише gol.bg.

Договорът на бившия футболист на "Левски" с "Мидтиланд" изтича през юни 2022 година и тогава той става свободен агент. Наскоро Краев призна, че е отказал две оферти - от "Реал" (Сарагоса) и друг клуб.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК