9 месеца по-късно: "Лудогорец" отново остана без Вандерсон за дълго време

Бразилецът е със скъсана предна кръстна връзка

01.09.2021 | 12:26 Редактор: Искра Ангелова
9 месеца по-късно:

Изключително лоша новина стана ясна за в лагера на "Лудогорец". Опитният нападател Вандерсон е със скъсана предна кръстна връзка и ще отсъства от терените дълго време. Бразилецът извади лош късмет в мача срещу "Пирин".

Той се появи на терена в началото на второто полувреме, но само след няколко минути игра се наложи да излезе, като още тогава показа на лекарския щаб, че има проблеми с дясното коляно. Прегледите са установили ужасната контузия, която може да извади футболиста от терените поне за 2/3 от сезона, пише "Монитор".

По-неприятното е, че това е втора подобна травма за играча. Той дълго време лекува скъсана връзка на другото коляно. Вандерсон получи травмата през лятото на 2019 година и успя да се върне в игра едва през зимата на 2021 година. Сега 33-годишният играч получава подобна травма само след 9 месеца в игра.

Вандерсон се очакваше да бъде основен футболист на "Лудогорец", особено след контузията на Каули Оливейра, която ще го извади от терена поне за 2 месеца.

Валдас Дамбраускас има още два големи проблема. С травми са Жордан Икоко и Оливие Вердон, които може и да пропуснат първите мачове на отбора след паузата за националните отбори.

Очаква се в следващите 48 часа "Лудогорец" да картотекира своя отбор за груповата фаза на Лига Европа, като със сигурност Вандерсон няма да попадне сред регистрираните играчи. Все още не е ясно решението свързано с Каули.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК