Гризман попиля Финландия и изравни Платини по голове за Франция

Босна и Херцеговина на Ивайло Петев изпусна Казахстан в самия край

08.09.2021 | 07:25 Редактор: Жаклина Иванова
Гризман попиля Финландия и изравни Платини по голове за Франция

Антоан Гризман беше голямата звезда на Франция при победата у дома с 2:0 над Финландия. Завърналият се в "Атлетико" (Мадрид) нападател вкара и двата гола, като по този начин собственоръчно сложи край на серията на "петлите" от пет поредни равенства.

Освен това Гризман изравни легендата на френския футбол Мишел Платини по голове за националния отбор - 41. Повече имат единствено Тиери Анри (51) и Оливие Жиру (46).

С този успех Франция продължава да бъде на върха в Група D с актив от 12 точки, а битката за второто място е повече от интересна. Украйна и Финландия  имат по 5 точки, а Босна и Херцеговина и Казахстан имат по 3.

Тимът на Ивайло Петев пропусна драматично победата над казахстанците, след като двубоят в Зеница завърши 2:2 с късен гол на гостите в 95-ата минута.

Момчетата на Дидие Дешан започнаха активно срещата и още от първите минути показаха, че няма да допуснат повече изненади в мачовете си. След няколко пропуснати шанса в 25-та минута Гризман даде началото на шоуто си с фамозен гол.

Бензема чукна с пета към Гризи, който с изящен удар с външен фалц от границата на наказателното поле направи 1:0, пише gol.bg.

Второто полувреме започна отново под контрола на "петлите" и в 52-та минута удар на Рабио бе отразен с мъка от Храдецки. Само минута по-късно Гризман удвои преднината на тима си. Нападателят получи на скорост в наказателното поле и почти от нулев ъгъл успя да мушне топката покрай вратаря на финландците за 2:0.

Резултати от квалификациите за Световното първенство по футбол:

1-ва група: Азербайджан – Португалия 0:3 и Ирландия - Сърбия 1:1.

4-та група: Франция - Финландия 2:0 и Босна и Херцеговина - Казахстан 2:2.

6-та група: Дания – Израел 5:0, Австрия - Шотландия 0:1 и Фарьорски острови - Молдова с 2:1.

7-ма група: Нидерландия – Турция 6:1, Норвегия - Гибралтар 5:1 и Черна гора - Латвия 0:0.

8-ма група: Русия - Малта 2:0, Хърватия - Словения 3:0 и Словакия – Кипър 2:0.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК