Карло Анчелоти пак е в "Реал" (Мадрид), но той ли е точният човек за поста?

Треньорът е добре запознат с много от играчите и нарича повторното си идване в отбора „завръщане вкъщи“

27.07.2021 | 10:05 Редактор: Юлия Христова
Карло Анчелоти пак е в

Много хора побързаха да спрягат различни имена за треньорския пост на "Реал" (Мадрид), след като Зинедин Зидан напусна поста. В медийното пространство се появиха всякакви версии за нови мениджъри, сред които бяха Антонио Конте, Раул, Хаби Алонсо и други. Тези прогнози обаче не се сбъднаха, а новият селекционер е добрият стар познайник Карло Анчелоти, който за последно води „Кралския клуб“ от 2013 до 2015 година, преди да замине за Германия, и да поеме "Байерн" (Мюнхен). Това ли обаче е най-добрият избор за Реал Мадрид, ще пишем по-долу в тази статия.

Какво очаква Реал Мадрид от Карло Анчелоти?

Треньорът е добре запознат с много от играчите и нарича повторното си идване в отбора „завръщане вкъщи“. Това е хубаво, но „кралете“ ще имат големи очаквания към специалиста, който за последно води тима на английския Евертън. Тук трябва да се има предвид, че целта пред „карамелите“ в отминалия сезон на Висшата лига, беше да завършат в топ 6, а те едвам успяха да кацнат на 10-ото място в таблицата. Не искаме да обвиняваме Анчелоти, но пък се питаме, дали той ще може да изведе мадридчани до трофей в Ла Лига, както и в европейските клубни турнири.

И, ако трябва да сравним представянето на „белия балет“ на Зидан и това на Евертън при Карло Анчелоти, е нужно да бъдем коректни, и да признаем, че Зидан се справи много по-добре през сезон 2020/21 и демонстрира много по-добри възможности, както в атака, така и във всички други фази на игра. Очакванията към италианеца са много големи и той ще трябва да се потруди здраво, за да докаже, че заслужава този пост и голямото възнаграждение, което ще получава.

Под въпрос е как ще изглежда столичният клуб с новия си треньор, така че ще бъде по-трудно на тези, които залагат на Реал. Разбира се, те могат да се възползват от бонусите на букмейкъра Betano, за който ще прочетат изчерпателно ревю в https://nostrabet.com/betano-bonus-kod/ където са представени всички оферти на хазартния оператор, който се очаква да дойде в България в най-скоро време. Вие можете да прогнозирате ще Бие ли "Реал" (Мадрид) с Анчелоти или тъкмо обратното. Мачовете през новия сезон на Ла Лига ще бъдат много оспорвани и интересни.

Каква ще бъде тактиката на Анчелоти?

Спецът може да се нарече „тактически хамелеон“, тъй като има много плавен подход към играта. Когато ръководеше за последно Реал Мадрид, а след това "Байерн" (Мюнхен), той поемаше атакуващата инициатива в двубоите. С Евертън подходът му беше малко по-различен, и в срещите с отборите от долната част на таблицата играеше в атака, а срещу по-силните опоненти, се стремеше към защитната фаза, което може би е нормално за опитен стратег като него.

Всички фенове на „кралете“ очакват да видят с каква тактика ще излезе треньорът през сезон 2021/22 в Ла Лига и дали ще предложи атакуващ футбол или ще се брани срещу основните си противници от "Барселона", "Атлетико" (Мадрид) и прочие. Все още е рано да се каже правилно ли бе назначението на специалиста или имаше много по-добре алтернативи от неговата персона.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК