Карло Анчелоти е новият мениджър на Евертън

Италианецът беше свързван и с Арсенал

21.12.2019 | 17:05 Редактор: Юлия Христова
Карло Анчелоти е новият мениджър на Евертън

Уволненият от Наполи преди дни Карло Анчелоти е новият мениджър на Евертън. Новината беше съобщена на официалната страница на "карамелите" в интернет.

Италианецът беше свързван и с Арсенал, но начело на "артилеристите" застана доскорошният помощник на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити Микел Артета.

Така Анчелоти изненадващо пое Евертън, който е далеч под нивото в исторически план на бившите му клубове - Ювентус, Милан, Челси, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен.

Договорът на Анчелоти с мърсисайдци е за 4 години и половина. Днес специалистът ще изгледа като зрител мача с Арсенал и започва работа с новия си отбор утре. мачът с Бърнли на 26 декември ще е бойното му кръщение, пише gol.bg.

"Евертън е велик клуб с богата история и много страстни фенове. От собственика и борда на директорите има ясна визия за бъдещи успехи и спечелване на трофеи. Това е нещо, което ми харесва и аз нямам търпение да започна работа по този проект. През последните две седмици виждам, че играчите имат умения. И това се дължи на работата на Дънкан Фъргюсън", заяви Анчелоти.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК