Бивш шеф на Формула 1: Наказанието на Хамилтън трябваше да е 30 секунди!

Макс Верстапен завърши на последно място във Великобритания след инцидента с британеца

20.07.2021 | 19:48 Редактор: Здравко Черкезов

Във Формула 1 продължават полемиките около сблъсъка между двамата фаворити за титлата - Люис Хамилтън и Макс Верстапен, довел до отпадането на нидерландеца и победата на световния шампион на пистата Силвърстоун.

Поредният, който взе отношение по случая, е бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун. Той  се изказа критично за наказанието, което съдиите на ФИА наложиха на Люис Хамилтън по време на Гран При на Великобритания. 

Седемкратният световен шампион получи санкция от десет секунди за инцидента си с Макс Верстапен, който дойде след атака срещу нидерландския пилот още в първата обиколка. При него Верстапен се заби в предпазните заграждения. 

Въпреки наказанието Люис направи много силен финал на надпреварата, стопи десетте секунди престой в бокса и грабна победата пред родна публика, с което вбеси шефовете на "Ред Бул". 

Екълстоун заяви, че според него десет секунди в бокса не отговаряха на престъплението, което извърши Хамилтън.

"Трябваше да бъдат 30 секунди. Ясно се видя на финала, че санкцията не бе достатъчна, след като Люис успя да се върне в челото и да спечели, а Верстапен го преглеждаха в болницата и остана с нула точки", категоричен бе британецът. 

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК