Верстапен за Хамилтън след катастрофата: Това е неспортменско поведение

"Отсъденото наказание не е достатъчно за начина, по който Люис караше", смята още нидерландецът

19.07.2021 | 19:29 Редактор: Десислава Атанасова

Още в началото на "Гранд При" във Великобритания надпреварата бе спряна от съдиите с червен флаг, заради тежък инцидент с Макс Верстапен, причинен от 7 кратният световен шампион Люис Хамилтън.

Двамата основни съперници за световната титла се сблъскаха и така се стигна до катастрофа на завой номер девет. След контакт между предна лява гума на Люис и задна дясна на Макс, нидерландецът бе завъртян със скорост от над 280 км/ч, след което прелетя през зоната за сигурност и се заби в предпазните стени.

Верстапен излезе от болида видимо без контузии, като веднага бе прегледан от мобилния екип, след което бе откаран и в болнично заведение. Ден по – късно нидерландецът бе изписан, като състоянието му е добро. Верстапен използва социалните мрежи, за да отправи послание към Хамилтън.

"На първо място съм щастлив, че съм добре. Отсъденото наказание не е достатъчно за начина, по който Люис караше. Гледах празненствата му от болницата и начинът, по който празнуваше. Това е неуважително към мен и е едно неспортменско поведение", написа състезателят.

Хамилтън бе разследван за инцидента и бе установено, че британецът е виновен, за което му бе наложено наказание с десет секунди престой в бокса, които не му попречиха да спечели надпреварата пред родна публика.

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка:БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК