След загубата от Италия: Щети и десетки арестувани англичани

Разгневени футболни фенове преобръщаха боклукчийски кофи в центъра на Лондон

12.07.2021 | 18:03 Редактор: Искра Ангелова

Еуфория и празненства в Италия след победата на Европейското първенство по футбол. А в Англия се стигна до сблъсъци и десетки арестувани заради загубата на финала.

Много емоции, настроение, музика – истински празник в цяла Италия, след като националният отбор на страната триумфира на финала на Европейското първенство по футбол. Десетки хиляди се събраха по площадите на големите градове, за да отпразнуват спечелването на Купата. 

Италия стана шампион на Европа за втори път след трофея от 1968 година. Фойерверки и много музика допринесоха за настроението на италианците след мъчителната една година, белязана от смъртоносния Ковид-19. 

От трибуните финалът беше наблюдаван от италианския президент Серджо Матарела, актьорът Том Круз, футболната звезда Дейвид Бекъм и кралското семейство. След победата на Италия - президентът на страната беше посрещнат в самолета с италианския флаг. 

А при пристигането си в Рим националният отбор беше посрещнат от развълнуваните фенове. Най-емоционалният момент беше, когато треньорът и капитанът показаха спечелената Купа. 

В Англия емоциите са коренно противоположни. Разгневени футболни фенове преобръщаха боклукчийски кофи в центъра на Лондон. Нанесени бяха щети на няколко автомобила. Полицията арестува 49 души, а 19 полицаи са получили наранявания. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК