Айк Даниелян победи Гегам Манавазян в старта на SENSHI 9

Вторият рунд започна още по-добре за Манавазян, който свали противника с десен прав

10.07.2021 | 22:16 Редактор: Юлия Христова

Деветото издание на международната бойна гала вечер SENSHI стартира с изключително интересен мач между руската и арменската бойна школа. Един срещу друг в битка за Европейската титла на SENSHI в кат. до 70 кг. се иправиха Гегам Манавазян (Армения) и Айк Даниелян (Русия).

Рефер на двубоя бе Петър Мартинов, а финалът на първото открито Европейско първенство на KWU Професионалната лига се проведе по правилата на KWU SENSHI. Айк Даниелян се поздрави с крайната победа след три оспорвани рунда, в които противникът му започна по-убедително.

Срещата започна предпазливо, като Манавазян първи пробва комбинация ляв-десен прав и десен лоукик. По-високият ръст на арменеца му позволяваше да държи и да контролира дистанцията, но Даниелян на няколко пъти успя да скъси бързо и да го намери с дясно кроше. С течение на времето Гегам започна да пласира все по-точни леви и десни прави. Арменецът бе по-активният боец и в клинча, завършвайки първия рунд с две колена в тялото на опонента си.

Вторият рунд започна още по-добре за Манавазян, който свали противника с десен прав. Това поразклати малко руския състезател, който изяде и тежко кроше. На свой ред руснакът отговори с красиво „уширо-маваши“, което респектира опонента му и накара публиката да се изправи на крака. До края на втората част и двамата си размениха по няколко попадения, оставяйки всичко за третия рунд.

Даниелян започна по-агресивно последната част и пласира добри удари от близка дистанция. Арменският боец често сменяше гарда в опит да обърка защитата на противника, но Даниелян успя да отблъсне повечето атаки. Умората започна да взима превес в заключителните минути, което доведе до повече клинчове. Айк все пак показа по-добрите неща в заключителните секунди и затвърди по-доброто си представне с два точно пласирани ритника в главата и тялото на Гегам.

SENSHI 9 ще се излъчва на живо за България по Bulgaria ON AIR и MAX Sport, Boec.BG, както и пряко за цял свят по американската онлайн телевизия FITE и на Boec.com, Kwunion.com, Kyokushin Karate News и Fighto.News.

Събитието се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър, пише boec.bg.

Сергей Чарнетски победи Сулиман Косумов във финал на първото Европейско открито първенство на KWU Професионална лига по правилата на KWU SENSHI.

Двамата изиграха вълнуващ трирундов сблъсък в категория до 75 килограма по време на SENSHI 9 в Камчия.

Чарнетски започва по-активно битката и успя да пласира няколко добри попадения в първата минута. Беларусинът беше надъхван от солидна агитка в амфитеатъра. В средата на първия рунд той вече набра доста инерция и пласираните лоу кикове и прави започнаха да се натрупват. Косумов така и не предложи нещо по-интересно през откриващата част и заслужено беларусинът я взима в нашата карта.

В началото на втория рунд станахме свидетели на вихрена размяна, след която се наложи здрава работа от страна на кътмените. Двамата съперници оправдаха предварителните очаквания за зрелище и в рамките на няколко секунди забодохо атрактивни комбинации с акценти на маваши и лакът, които надъхаха допълнително пълния амфитеатър. Играта вабанк се понрави повече на руснака и той съумя да вземе надмощие до края на частта. Ритниците му с въртеливо движение влязоха в употреба и след още няколко пласирани печели втория рунд в нашата карта – така всичко ще се реши с последните три минути.

Чарнетски започна една идея по-добре решителната част, но трудно бихме говорили за надмощие. Всеки негов удар, дори и маркиращ, беше бурно аплодиран от мощната агитка, която вече споменахме. Косумов пласира два добри лоу кика в средата на рунда. Ударите му ясно отекнаха, а след това двамата размениха по няколко попадения с лакти и крошета. Трудно е да се определи победител и с интерес ще проследим решението на съдиите.

Българската бойна машина Николай Йоргов се завърна победоносно на ринга на SENSHI в деветото издание на международната бойна верига. Боецът на СК „Армеец“ надви Руслан Насибулин от Беларус в третия мач от гаалвечерта в Камчия.

Йоргов се поздрави с победата след изиграването на пълните три рунда от финала на първото Европейско открито първенство на KWU Професионалната лига по правилата на KWU SENSHI. Рефер на двубоя бе Николай Атанасов, а категорията бе до 80 кг.

Българинът започна спокойно и прибрано, без излишни и необмислени действия. Николай вкара няколко лакти от близка дистанция и бързо приклещи Насибулин в ъгъла. Беларусинът изглеждаше като човек, който няма проблем да се бие от заден крак. Срещата се водеше от близка дистанция, а родната машина търсеше всеки удобен момент за пласиране на лакът. Беларуският боец разчиташе предимно на уменията си с ръце и рядко си позволяваше да пробва атака чрез краката си.

Втората част започна идентично на първата – с атаки на Йоргов и отстъпление на Насибулин. Пресата на родния ас скоро даде резултат и той пусна кръв на противника си след добро попадение с лакът. Веднага след това последва и мощен ляв лоукик, който свали опонента на земята му. Насибулин на свой ред атакува и също показа богат арсенал от удари на всички възможни нива, показвайки че не случайно е достигнал до финала.

Третият рунд започна с два перфектни бързи леви прави от Йоргов в лицето на Насибулин. Двамата започнаха да разменят удар за удар, като реферът Николай Атанасов на няколко пъти трябваше да прекъсва клинча. Бойците влохижа страшно много енергия и в заключителната една минута боят се водеше от близка дистанция, като защитата на Йоргов не позволи нищо по-заплашително за него.

Въпреки загубата във финала, Насибулин взе приза за „Боен дух“ в турнира.

Кристиян Дойчев победи с единодушно решение Жан Пол Жако във финала на първото Европейско открито първенство на KWU Професионална лига по правилата на KWU SENSHI.

Двамата се биха в категория до 85 килограма в мач от бойната галавечер SENSHI 9 в Камчия.

Трябва да се отбележи, че французинът изигра два много тежки мача в последните два дни, за да се добере до този финал. В единия дори се стигна до решителен 4-и рунд. Победите на българина до момента в турнира бяха експресни.

Двамата започнаха предпазливо, като Дойчев пласира първите попадения с десен прав и дясно кроше. Съперникът му отмерваше разстоянието в разтега с протегната дясна ръка и се опитваше да прилага психологически игри. Мощно подкрепян от българската публика в амфитеатъра Кристиян вкара много силна атака в средата на първия рунд, с която разклати французина. Все пак Жако оцеля и до края на частта умело успя да се опази от българския щурм. Този рунд отива на сметката на Дочев в нашата карта.

Многократният роден шампион добре парира опасна атака на Жако в началото на втората част. Съперникът му след това потърси клинча, защото щеше да отнесе мощна контра. Ляво кроше на Кристиян увисва, навярно щеше да е завършващо, ако бе попаднало в целта. Жан Пол прие изчаквателна тактика и единствено маркираше с десен прав. Насреща получи няколко здрави попадения в средата на втория рунд. Французинът потърси колена в тялото на съперника при игра в клинч последните секунди на рунда и това се получи. Жако изглеждаше доста поизморен след вторите три минути.

Третият рунд започна ударно за българина, който след страхотна комбинация от три крошета прати съперника в нодаун. Съдията отброи, а Жако беше в състояние да продължи срещата. След това Кристиян се опита да довърши започнатото ала отново френската защита неочаквано удържа. Сякаш Жако не бе играл много тежки два мача предишните два дни. Той продължи да своята стратегия да търси колена в главата на Дойчев. Така предвид ударното начало съперникът на Кристиян Дойчев възстанови и докара мача до решение.

С единодушно решение съдиите дадоха победата на Дочев, който спечели с 3-0 в нашата карта.

Украинецът Владислав Фостенко записа втора поредна победа на ринга на SENSHI. Той надви французина Аморуш Филали във финала в кат. до 90 кг. на първото Европейско открито първенство на KWU Професионалната лига по правилата на KWU SENSHI. 

Рефер на петия двубой от галавечерта в Камчия бе Петър Мартинов.

Украинецът започна по-агресивно и маркира на няколко пъти с дълги десни прави опонента си. Фостенко използваше чудесно предимството си в разтега и височината и атакуваше селектирано и ефективно, без да позволява да бъде изненадан. Дебютантът Филали се стремеше да респектира опонента си чрез лоукикове, които обаче не изглеждаха да безпокоят източноевропееца. Фостенко бе по-дейният и в клинчовете, където винаги пласираше коляно в тялото на французина.

Вторият рунд започна спокойно, като и дваматга се изчакваха за грешки. Транзицията от защита към атака на Фостенко бе далеч по-бърза и успешна и често пъти той намираше съперника си в най-неочакваните за него моменти. Десните прави и десните лоукикове на украинеца работеха безотказно и често пти той ги въвличаше в атаките си. Фелали все по-рядко успяваше да инкасира чисти попадения, а от това страдаше и играта му в защита.

Фостенко се впусна в атаки моментално след гонга за начало на трети рунд, пласйираки добър лакът в главата на Филали. Тежките попадения на Владислав неизменно доведоха до кръв от носа на опонента му, който опита много красив крак-брадва, но не намери целта. Това бе и последното по-запомнящо се действие в мача, който премине изцяло под диктовката на Фостенко.

Снимки: Студио „Леземанн“

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК