Макс Верстапен спечели и втората надпревара в Австрия

На цели 17 секунди от него остана Валтери Ботас с "Мерцедес"

04.07.2021 | 18:05 Редактор: Здравко Черкезов
Макс Верстапен спечели и втората надпревара в Австрия

Пилотът на "Ред Бул" Макс Верстапен спечели и второто състезание за Голямата награда на Австрия от Формула 1. На домашната пистата "Ред Бул Ринг", пред повече от 130 хиляди зрители, той нямаше никакви проблеми да спечели състезанието, след като стартира от полпозишън и води от началото до края на надпреварата.

На цели 17 секунди от него остана Валтери Ботас с "Мерцедес". Трети се нареди младият пилот на "Макларън" Ландо Норис, който стартира втори. Освен победата, нидерландецът записа и най-бърза обиколка, с което получи бонус точка, информриа dsport.bg.

Състезанието започна с отпадане на Естебан Окон ("Алпин"). Това доведе до излизането на кола за сигурност на пистата. Верстапен бързо успя да се измъкне от преследвачите си и поведе уверено колоната.

Победата на домашното състезание бе четвърта поредна за Верстапен и общо пета за него през този сезон. Освен това, младият нидерландец за пръв път в кариерата си спечели две поредни състезания на една и съща писта, след като спечели и Гран При на Щирия на същото трасе преди седмица. Той води в класирането на пилотите със 182 точки и е на 32 от втория Люис Хамилтън.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК