ЦСКА затрудни "Олимпиакос", но допусна първа загуба в Австрия

Двубоят се игра на стадиона в град Швац

30.06.2021 | 22:07 Редактор: Искра Ангелова

ЦСКА  отстъпи с 1:2 на гръцкия шампион "Олимпиакос" (Пирея) във втората си контрола  по време на лагера в Австрия, съобщава сайтът на "армейците".

Двубоят се игра на стадиона в град Швац. В първата си проверка червените победиха Вакер (Инсбрук) с минималното 1:0. Единственото попадение тогава за тима на Любослав Пенев реализира Юрген Матей в 56-ата минута.

Днешният двубой стартира с 30 минути закъснение заради тежките метеорологични условия и наводнен терен. Първото полувреме бе равностойно. В 8-ата минута Иван Турицов беше изведен добре по дясното крило и центрира остро в наказателното поле, но стражът на гърците спаси. Последваха две добри намеси и на българския вратар Димитър Евтимов, след опасни атаки на "Олимпиакос". В 19-ата минута Хамза Чатакович опита удар от далечно разстояние.

Стражът на гърците обаче реагира добре и спаси. Топката попадна на крака на Радослав Живков, който обаче се оказа в засада. Секунди по-късно ЦСКА бе близо до гол. След центриране по земя в наказателното поле на гърците Калогерополус опита да изчисти, но прати топката в дясната греда на Кристинсон, след което неговите колеги успяха да изчистят.

В 25-ата минута момчетата на Любослав Пенев създадоха поредна опасност пред вратата на съперника. След центриране от корнер на Хамза Чатакович Пламен Гълъбов игра с глава, но не успя да насочи добре топката и тя излезе в аут.

Мачът бе прекъснат за няколко минути в 29-ата, след като Радослав Живков получи неприятен удар в главата и се наложи да му бъде оказана медицинска помощ, а в последствие бе заменен от Ахмед Ахмедов.

В 36-ата минута ЦСКА отново застраши вратата на гърците. Йоан Баи овладя една топка на границата на наказателното поле и навлезе в пеналта, като опита удар, но той срещна тялото на бранител. Топката попадна в Чатакович, който пробва да стреля, но защитата на "Олимпиакос" се справи и изби.

През второто полувреме армейците започнаха доста по-уверено и съвсем заслужено първи откриха резултата. В 58-ата минута Йоан Баи намери добре Георги Йомов по дясното крило. Той центрира в наказателното поле, където Ахмед Ахмедов бе оставен непокрит и с глава прати топката в мрежата на "Олимпиакос", давайки аванс на ЦСКА.

Пет минути по-късно гъцкият тим изравни. След центриране от дясното крило топката достигна до Ахмед Хасан, който с акробатичен удар я прати в мрежата на Димитър Евтимов. Армейците отново тръгнаха в атака, за да търсят победата, но десет минути преди края,  след разбъркване в наказателното ни поле топката достигна до Ахмед Хасан, който стреля силно и влезлият като резерва Алекс Божев спаси. Топката обаче достигна до Никола Кумич, който на празна врата се разписа и даде аванс от 2:1 за гръцкия шампион.

В 83-ата минута ЦСКА отправи опасен удар. След центриране от корнер на Греъм Кери Пламен Гълъбов стреля с глава, но вратарят на "Олимпиакос" се справи със ситуацията.

"Червените" пропуснаха да изравнят в 87-ата минута на двубоя. След подаване на Митко Митков в накзателното поле, Георги Йомов овладя на гърди и опита да намери свой съотборник на празна врата, но отбраната на "Олимпиакос" се справи със ситуацията и изби в корнер. До края на срещата нямаше повече попадения и така армейците допуснаха първо поражение в предсезонната си подготовка с 1:2 срещу най-титулувания клуб в южната ни съседка.

Следващата контрола на ЦСКА в Австрия е в неделя (4 юни), когато тимът ни се изправя срещу немския Вердер (Бремен). Двубоят е с начален час 17:00 часа българско време и ще се играе на стадиона в град Цел ам Цилер.

Снимка: Официален сайт на ЦСКА

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК