ЦСКА започна с победа контролите в Австрия

Юрген Матей донесе победата с 1:0 над "Вакер"

26.06.2021 | 21:53 Редактор: Десислава Атанасова

Армейците натиснаха своя съперник от първия съдийски сигнал. Още в 3-та минута Георги Йомов подаде с глава към Бисмарк Чарлс в наказателното поле, който от своя страна стреля със задна ножица, но топката остана извън очертанията на вратата.

В 12 минута Мено Кох бе принудително заменен от Пламен Гълъбов. Нидерландецът пострада при сблъсък с противников играч.

В 38-та минута новото попълнение Йоан Баи се озова сам срещу вратаря и стреля, но ударът му мина вдясно покрай страничната врата. До края на първото полувреме още шансове се откриха пред Георги Йомов, Хамза Чатакович и Бисмарк Чарлз, но до попадение не се стигна и двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част старши треньорът на червените Любослав Пенев направи много промени и до края на полувремето в игра влязоха всички футболисти, които бяха записани сред резервите. ЦСКА продължи да атакува и да бъде по-агресивният отбор на терена и в 56-ата минута заслужено откри резултата.

Тиаго Рордигес изпълни много добре ъглов удар отдясно на противниковия вратар и Юрген Матей бе най-съобразителен във въздуха, насочвайки топката с глава в мрежата на австрийския тим.

До края на срещата червените продължиха да контролират събитията на терена, но повече попадения така и не паднаха и по този начин ЦСКА се поздрави с напълно заслужена победа с 1:0 над Вакер (Инсбрук).

Следващата контролна среща  на тима е насрочена за 30 юни, а съперник е гръцкия гранд Олимпиакос. Двубоят е насрочен за 19:00 часа българско време (18:00 часа местно) и ще се играе на стадиона в град Швац, пише Gol.bg.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК