"Индипендънт": Ериксен най-вероятно ще приключи с футбола

Той изпадна в безсъзнание в края на първото полувреме на мача Дания - Финландия

13.06.2021 | 15:10 Редактор: Искра Ангелова

Кристиан Ериксен е късметлия, че е жив, но е малко вероятно да играе отново някога футбол, след като претърпя явен сърдечен арест на турнира Евро 2020. Това заяви кардиологът Санджай Шарма, който преди това е работил с футболиста в "Тотнъм".

Той обясни, че при такива ситуации колкото повече бездействат лекарите, толкова по-лоша е перспективата за пострадалия.

"С всяка следваща минута се намаляват шансовете за оживяването на човека примерно със 7%. При обикновените за пет или шест минути, но трябва да се отбележи, че Ериксен е здрав млад човек. Той има фантастично кръвообращение. Молих се той да оживее. Всяка година тествах Ериксен в "Тотнъм". До 2019 г. тестовете му бяха нормални, без очевидни проблеми със сърцето. Проверката се извършваше всяка година. След случилото се проверих всички резултати, но всичко изглеждаше идеално", заяви Санджай Шарма, цитиран от БГНЕС.

Припомняме, че Кристиан Ериксен изпадна в безсъзнание в края на първото полувреме на мача Дания - Финландия от Евро 2020, който се играе в Копенхаген. Полузащитникът падна сам на тревата без съприкосновение с друг футболист в 43-та минута на двубоя. Бързата реакция на лекарите помогна на датския футболист да се съвземе след десетина минути и бе изнесен на носилка, съпроводен от целия отбор.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК