Лекарят, спасил Ериксен: Получи животоспасяващ сърдечен масаж

Състоянието му е било животозастрашаващо

13.06.2021 | 13:36 Редактор: Юлия Христова

Целият футболен свят се моли за датския халф Кристиан Ериксен, който вчера колабира по време на мача между Дания и Финландия от Евро 2020. Политици и известни личности заляха социалните мрежи с постове в подкрепа на футболиста. А неговите лекари съобщиха, че състоянието му е стабилно, предстоят му още изследвания.

В емоционален разказ лекарят на националния отбор на Дания сподели, че в момента, когато 29-годишния Кристиан Ериксен рухва на терена, пулсът му спира. А състоянието му е било животозастрашаващо.

"Бяхме извикани на терена, когато Кристиан се срина. Той получи животоспасяващ сърдечен масаж. Бързо получихме помощ от лекаря на стадиона и върнахме обратно Кристиан", каза лекарят на отбора на Дания Мартин Боесен.

Първи се притича на помощ капитанът на Дания Симон Кяер. Той е направил всичко възможно съотборникът му да не си глътне езика. Не по-малко достойни бяха и действията на останалите съотборници на Ериксен, които направиха жива-стена около футболиста, за да бъде защитен от погледите на публиката и камерите. 

"Имаме група играчи, които не мога да похваля достатъчно. Не бих могъл да се гордея повече с тези хора, които се грижат толкова добре един за друг", заяви треньорът Каспер Хюлманд.

Молитви за бързото възстановяване на футболиста дойдоха от всички краища на света. Политици и известни личности използваха социалните мрежи, за да изразят своята подкрепа към футболната звезда.

Социалните мрежи обаче бяха използвани и за отправяне на критики към британската телевизия Би БИ Си. Причината - камерите показаха Ериксен, докато лежи в безпомощно състояние на земята, а съпругата му плаче. Последва извинение от медията.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 3 месеца
С други думи той не си е глътнал езика? Браво, че успяха да го спасят! Сигнализирай за неуместен коментар