Финландия спечели мача, Дания спечели живота на Ериксен

Селекционерът на "Червения динамит" Каспер Хюлманд изненадващо заложи в атака на Йонас Винд

12.06.2021 | 22:27 Редактор: Юлия Христова

Дебютантът Финландия изненадващо победи с 1:0 Дания в мач от група "В" на Евро 2020, в който най-важното беше, че Кристиан Ериксен оцеля, след като припадна на терена.

Инцидентът дойде в края на първото полувреме и двубоят беше прекъснат за повече от час. Според мнозина, бързата намеса на главния съдия Антъни Тейлър, капитана на Дания Симон Кяер и лекарските екипи са спасили живота на Ериксен.

Важното е, че халфът на Интер вече е в стабилно състояние, без опасност за живота и говори. После мачът се поднови по желание на играчите на двата отбора и след почивката Финландия изненадващо поведе след час игра чрез Йоел Похянпало. По-късно Пиер-Емил Хьойберг изпусна дузпа, която беше спасена от вратаря Лукас Храдецки. Именно той беше и най-добрият футболист на терена.

В следващия кръг Дания приема фаворита в групата Белгия на 17 юни, а ден по-рано Финландия гостува на Русия в Санкт Петербург.

Селекционерът на "Червения динамит" Каспер Хюлманд изненадващо заложи в атака на Йонас Винд. Той беше подкрепян от Юсуф Поулсен и Мартин Брайтуайт от двете страни. Зад тях действа голямата звезда на отбора Кристиан Ериксен, докато в сърцето на отбраната бяха Симон Кяер и Андреас Кристенсен. Марку Канерва заложи в атака на асовете си Теему Пуки и Йоел Похяпнало, които имаха задачата да бележат за "Бухалите", пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК