Грандиозен трансфер за "Лудогорец": Отборът привлича играч от елитен английски клуб

Става дума за 22-годишния словенски национал Ян Млакар

05.06.2021 | 09:34 Редактор: Жаклина Иванова
Грандиозен трансфер за

"Лудогорец" прави сериозни опити да привлече 22-годишния словенски национал Ян Млакар. Централният нападател е собственост на елитния английски "Брайтън", но през миналия сезон игра под наем в "Марибор". За подписа на тарана разградчани ще трябва да се преборят с хърватския гранд "Хайдук" (Сплит).

Според изданията в Словения "Лудогорец" е с едни гърди пред хърватите в преговорите с “Чайките”. Причината е, че българският шампион е предложил повече пари за нападателя, пише "Тема:Спорт".

Млакар има договор с англичаните до лятото на 2022 година. Опити да го задържи в състава си прави и "Марибор", но според местните медии това е “мисия невъзможна”.

Ян Млакар е роден на 23 октомври 1998 година, висок е 183 сантиметра и тежи 78 килограма. Той остави отлична кампания зад гърба си. В 32 мача вкара 14 гола за "Марибор", който остана на второ място в класирането. Така той стана голмайстор на първенството, пише gol.bg.

В момента футболистът е на лагер с националния отбор на страната. Той дебютира за тима преди дни - на 1 юни, при равенството 1:1 със Северна Македония, а освен това игра и при снощната победа с 6:0 над Гибралтар, като се отчете с гол и асистенция.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК