Франция има нов футболен шампион: "Лил" спря доминацията на ПСЖ!

"Мастифите" финишираха сезона с точка пред парижани

24.05.2021 | 06:59 Редактор: Тодор Петров

"Лил" успя и триумфира с титлата на Франция! "Мастифите" спечелиха с 2:1 срещу "Анже" в последния си мач и останаха с точка пред Пари Сен Жермен и след последния кръг. 

Парижани победиха "Брест" с 2:0, но серията им от 3 поредни титли приключи. За "Лил" това е четвърти шампионски триумф след 1946, 1954 и 2011. 

В Анже "Лил" вкара двата си гола още до почивката, с което направи огромна крачка към постигането на целта си. Джонатан Дейвид откри в 10-ата минута с 13-ия си гол за сезона и даде спокойствие на хората на Кристоф Галтие. 

В края на първата част канадецът отново се оказа ключовата фигура, след като спечели дузпа, която Бурак Йълмаз превърна в гол за 2:0. 

След паузата гостите запазиха предимството си, като чак в добавеното време Фулжини вкара за "Анже", но до сензация не се стигна и радостта бе за "Лил", който приключи с 83 точки, докато ПСЖ остана с 82. 

"Монако" завърши трети със 78, а четвъртото място бе за "Лион" със 76. Изпаднаха "Нант", "Ним" и "Дижон", като за "канарчетата" разочарованието е огромно, защото те паднаха от "Монпелие" в последния си мач и останаха на точка от "Брест", пише gol.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК