Тройният възел в битката за титлата в Ла Лига остана двоен

Продължава гонитбата между "Реал" и "Атлетико" (Мадрид)

17.05.2021 | 07:48 Редактор: Тодор Петров

Битката между "Реал" и "Атлетико" за шампионската титла в Ла Лига продължава. "Кралете" свършиха своята работа и постигнаха минимална победа над "Атлетик" (Билбао) на "Сан Мамес".

Единственото попадение, което може да се окаже изключително ценно в борбата за трофея, бе дело на Начо в 68-ата минута.

По тази начин "лос бланкос" остават на 2 точки от лидера "Атлетико" (Мадрид), който постигна късен обрат над "Осасуна" у дома, за да запази първото си място в класирането.

"Селта" пък победи с 2:1 "Барселона" насред "Ноу Камп" и остави каталунците извън битката за титлата. Тимът на Роналд Куман изигра поредния си безличен мач и продължи неубедителните си резултати в последния месец. В Испания се спекулира все по-сериозно, че това може да е бил последният мач на Лионел Меси на "Ноу Камп".

Двубоят започна по плана на "Барса", след като в 28-та минута Меси вкара 30-ия си гол в първенството. Още до края на полувремето Санти Мина (38) направи 1:1, а в 89-та минута Мина довърши каталунците с втори гол.

Последният кръг се очертава да бъде много интригуващ. "Реал" приема "Виляреал", докато "дюшекчиите" гостуват на "Реал" (Валядолид), който пък се бори за своето оцеляване.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК