ЦСКА победи "Арда" с късен гол при историческия дебют на VAR в България

Победата донесе защитникът Юрген Матей

04.05.2021 | 07:35 Редактор: Искра Ангелова

ЦСКА победи "Арда" с 1:0 в първия кръг на плейофите от Топ 6 в Първа лига. "Армейците" стигнаха до победата с късен гол на Юрген Матей, който в 87-ата минута простреля Иван Караджов с глава и донесе успеха на "червените".

Срещата ще остане в историята на българския футбол и с първата намеса на системата VAR. Реферите прегледаха ситуация за дузпа в наказателното поле на "Арда", но прецениха, че нарушение срещу Мазику няма.

С победата ЦСКА събра 53 точки и излезе на второ място в класирането, но третият "Локомотив" (Пловдив) е с 52 и мач по-малко. "Арда" е 4-ти с 45.

В първите минути на мача ЦСКА успя да осъществи домакински натиск и на два пъти имаше добри възможности от пряк свободен удар. Гостите обаче успяха да противодействат и до гол не се стигна.

Първото чисто положение в мача се случи в средата на първото полувреме. Кайседо получи топката в малкото наказателно поле, но топката му дойде малко висока и той не успя да я насочи в мрежата.

В следващите десетина минути играта бе равностойна и се водеше предимно в центъра на терена, където двата тима водеха люта битка.

В 39-тата минута перфектна триходова комбинация между Енрике, Кайседо и Варела остави последния на стрелкова позиция, но шутът му с външен фалц не намери очертанията на вратата и прелетя в дясно от гредата.

Седем минути след подновяването на играта Тонислав Йорданов можеше с глава да изненада домакините, но ударът му с глава мина на сантиметри от гредата.

ЦСКА се събуди и в 61-вата минута добра комбинация изведе Бисмарк на стрелкова позиция. Той шутира опасно, но Караджов се намеси добре и домакините спечелиха само корнер. От него също не произлезе нищо.

Пет минути след това Тибо Вион отправи бомбен шут към Караджов, но вратарят отново се намеси добре. В ответната атака и Густаво Бусато показа класата си след като по невероятен начин опази мрежата си след удар отблизо.

Четвърт час преди края станахме свидетели на историческата първа намеса на системата ВАР в родното първенство. Реферите прегледаха ситуация за нарушение срещу Брадли Мазику в наказателното поле, но прецениха, че нарушение за дузпа няма.

При една контраатака Руменов от Арда проби отдясно и шутира, но топката се оплете от външната страна на мрежата.

В 87-мата минута ЦСКА успя да измъкне победата. Амос Юга центрира по перфектен начин в наказателното поле и Юрген Матей с невероятен изстрел с глава не остави никакви шансове на Иван Караджов.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК