Бъдещето на "Левски" зависи от Петър Хубчев?

Клубът работи по финализиране на спонсорски договори

23.04.2021 | 07:58 Редактор: Тодор Петров
Бъдещето на

"Левски" работи по финализиране на спонсорски договори, с което да гарантира участието на клуба в професионалния футбол и през следващата година. На заседание на Управителния съвет на "сините" наистина е вмъкната темата за най-лошия към момента възможен сценарий - загубване на професионалния лиценз и наложително изхвърляне при аматьорите.

Проучване на "24 часа" показва, че предвид актуалното състояние и финансовите перспективи на "Левски", издаването на професионален лиценз ще зависи от бившия старши треньор на отбора - Петър Хубчев и щаба му.

Още след подписването на договор между "Левски" и STRABAG през декември и последвалите финансови постъпления по контракта за генерално спонсорство, от "Левски" са изплатили част от задълженията си към Хубчев и екипа му. 

Голяма част от сумата обаче все още е дължима. Самият собственик Наско Сираков призна, че става въпрос за общо задължение в размер на около 1 милион лева.

Впоследствие през март дойде и информацията, че ФИФА е отсъдила в полза на Петър Хубчев и "Левски" трябва да изплати пълния размер на възнагражденията на треньора и щаба му за оставащата над 1 година до края на прекратения договор през лятото на 2020 г.

По сключения 3-годишен договор с НАП за разсрочено плащане от "Герена" броят ежемесечно на агенцията по приходите по 143 000 лв. Въпреки тройно намаления бюджет за заплати, като се добавят и актуалните данъци за служителите, клубът дава по около 300 000 лв. на месец само към НАП.

Отделно са актуалните месечни задължения към служителите и средства за функционирането на клуба, пише gol.bg.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК