Стоичков за "Ел Класико: Футболът е игра на голове, плейстейшънът е за вкъщи

"Кралете" спечелиха мача с 2:1

11.04.2021 | 12:50 Редактор: Искра Ангелова
Стоичков за

Легендата на "Барселона" и българския футбол - Христо Стоичков, критикува каталунците за представянето срещу големия съперник "Реал" (Мадрид). "Кралете" спечелиха "Ел Класико" с 2:1 и записаха дубъл през сезона над големия си съперник, след като през есента се наложиха с 3:1 на "Камп Ноу".

Часове след големия мач Кавалерът на Златната топка написа в социалните мрежи: "Футболът е игра на голове! Не може само да разиграваш, без да биеш във вратата! Плейстейшънът е за вкъщи! Още има много мачове и нищо не е решено!".

Статистиката след "Ел Класико" показа надмощие на "Барса" в изстрелите - 4 срещу 3 точни, 7 срещу 6 неточни, но опасните атаки за гостите в сблъсъка дойдоха чак след почивката. През първото полувреме Лео Меси и компания имаха едва 1 точен удар и 2 неточни, при 3 точни за "Реал", 2 от които се превърнаха в голови, предава gol.bg.

Битката за титлата в Ла Лига вече като по роман на Агата Кристи. Поне за денонощие "Кралете" оглавиха класирането пред "Атлетико" (Мадрид), който тази вечер гостува на "Бетис". Двата столични отбора имат по 66 точки, докато "Барселона" остана с 65 т.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК