Робърта отново герой за "Левски", "сините" изпързаляха "Славия" на снега

Победата доближи "сините" плътно до Топ 6

21.03.2021 | 18:26 Редактор: Искра Ангелова

"Левски" излъга с 1:0 "Славия" и записа важна победа, която доближи "сините" плътно до Топ 6. Единственото попадение в снежната буря на "Герена" заби с глава Найджъл Робърта в 85-ата минута.

След този успех домакините са на осмо място, само на четири точки от ЦСКА 1948, който е на шеста позиция. "Славия" пък остава в опасната зона на класирането с едва 19 пункта.

Така "сините" взеха реванш от "белите", които преди дни ги изритаха от турнира за купата на България.

Още в третата минута Найджъл Робърта имаш шанс, но бе спрян от Светослав Вуцов след много грубо влизане пред наказателното поле. Съдията обаче остана безмълвен.

В 7-ата минута Робърта подаде към Мартин Петков, който отправи шут към вратата на Вуцов, но стражът плонжира и спаси. В 8-ата минута Здравко Димитров уцели страничния стълб на вратата на "Славия".

В 19-ата минута Здравко Димитров пусна остър пас в наказателното поле към Робърта, но Вуцов улови топката. В 21-ата минута Ради Кирилов стреля от дистанция, но Георги Александров направи решаващ шпагат.  

В 32-ата минута Влади Узунов отправи силен шут с левия крак, но покрай вратата на Микулич. Две минути след това Здравко Димитров бе фаулиран от Надер Гандри до границата на наказателното поле. Зад топката, за да изпълни прекия свободен удар, застана именно Димитров, който стреля право в стената от играчи на "белите".

Пет минути по-късно Здравко Димитров финтира няколко играчи на "Славия" и стреля по земя, но отново уцели страничния стълб на вратата на Вуцов. В 40-ата минута силен шут на Рангелов мина над вратата. Минута след това Насиру Мохамед бе на хубава позиция на метри от вратата, но не успя да играе хубаво с топката и я изпрати високо над вратата, предава gol.bg.

В началните минути на втората част Звонимир Микулич спаси удар на Радослав Кирилов. В 50-ата минута Найджъл Робърта застана зад топката, за да изпълни пряк свободен удар, който прати в стената.  

В 65-ата минута Димитър Рангелов стреля от въздуха и уцели гредата зад Микулич. В 85-ата минута "Левски" поведе в резултата. След центриране от свободен удар на Марин Петков Найджъл Робърта се разписа с глава.

До края на мача двата тима се хшвърлиха в здрава битка под снега, но до нови попадения не се стигна.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК