"Берое" излъга ЦСКА под дъжда

В класирането "червените" остават вече е на 3-то място с 43 точки

21.03.2021 | 16:11 Редактор: Искра Ангелова

ЦСКА не успя да се възползва от вчерашната грешна стъпка на "Лудогорец" и да съкрати изоставането си на върха, след като загуби с 0:1 от "Берое" в Стара Загора.

Мачът от 22-ия кръг на efbet Лига беше доста постен от голови положения и двата отбора разчитаха основно на далечни удари, които не донесоха желания резултат. В 86-ата минута домакините все пак стигнаха до успеха с гол на Мартин Камбуров от дузпа. Така ветеранът вече има и 250 попадения в елита.

"Червените" продължават да са без гол през новата година срещу съперници от Топ 6, след като преди това завършиха 0:0 с "Локомотив" (Пловдив) в София и загубиха с 0:1 от "Лудогорец" в Разград.

В класирането ЦСКА остава вече е на 3-то място с 43 точки, колкото има и 2-ият "Локо" (Пловдив). "Орлите" са лидери с 52 т, а "Берое" заема 5-то място с 36 пункта и прекъсна серията си от четири поредни двубоя без победа. 

Атаката на "Берое" поведе ветеранът Мартин Камбуров, който продължава да се бори за голямата си цел – голмайстор №1 в историята на елита ни. Мачът беше специален за треньора на домакините Димитър Димитров. Това беше среща №471 за Херо в първенството, с което подобри досегашния рекорд на Георги Василев-Гочето, информира gol.bg.

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович направи много промени в състава си. Юрген Матей, Брадли Мазику и Тиаго Родригес седнаха на пейката. Тримата висят с жълти картони и при официално предупреждение ще пропуснат първия 1/2-финален сблъсък с "Лудогорец" за Купата на България, който ще се играе в началото на април. След контузии за гостите се завърнаха Петър Занев, Амос Юга и Адалберто Пеняранда.

Мачът в Стара Загора започна с високо темпо и двата отбора поглеждаха смело в предни позиции. Чистите положения обаче не бяха много, а до 20-ата минута отборите имаха по един точен изстрел.

Първият дойде в 9-ата минута, когато Гаюс Макоута стреля, но Густаво Бусато сигурно боксира. После Греъм Кери направи хубаво двойно подаване с намиращия се в отлична форма Адалберто Пеняранда, но защитата на Берое се справи в последния момент и спря атаката на ЦСКА.

После англичанинът шутира от фаул и топката летеше точно под горната греда. Генадий Ганев не изби по най-добрия начин, защото топката се върна пред вратата му, но гостите не се възползваха и от тази възможност.

В средата на полувремето Кайседо заобиколи вратаря, стигна до аутлинията и се опита да намери връхлитащия от втора позиция Бисмарк Чарлс. Той обаче беше изпреварен и ЦСКА пропиля и тази възможност.

До края на полувремето "Берое" създаде три интересни положения пред Бусато, но нито едно не завърши с гол. Вратарят първо изби изстрел на Макоута от фаул, а след това Илиас Хасани проби. Последва силен удар към далечния ъгъл, но покрай целта. В 44-ата минута Джунейт Али засече от движение, но в аут.

Втората част започна много скучно и интересните положения липсваха. Двата отбора продължаваха да играят предпазливо и разчитаха основно на далечни удари. Нарушенията зачестиха и в 66-ата минута Кери шутира от фаул, но Ганев изби. Малко по-късно в игра за ЦСКА се появи Тиаго Родригес.

В 72-ата минута Макоута за пореден път пробва да открие резултата от статично положение, но отново не затрудни Бусато, който улови сигурно. Малко по-късно Петър Занев пробва удар от дистанция. Топката стигна до Тиаго, който мигновено стреля, но Ганев изби.

Четвърт час преди края ЦСКА пропусна да стигне до победата. Тогава се получи разбъркване пред вратата на Берое, при което Кайседо засече мощно, но над напречния стълб.

Така се стигна до 86-ата минута, когато Бусато фаулира Алиун Фал в наказателното поле и главният съдия Драгомир Драганов посочи бялата точка. Зад топката застана Мартин Камбуров, който не сбърка и донесе успеха за Берое.

ЦСКА се хвърли на финален щурм и в 93-ата минута Занев вкара след корнер, но голът беше отменен за засада на ветерана. После Тиаго стреля, но Ганчев с чудесна намеса спаси и остави победата за "Берое".

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК