Завръщане: Ибрахимович обратно в националния отбор на Швеция

Нападателят се включва към квалификациите за Мондиал 2022 г.

16.03.2021 | 16:16 Редактор: Никола Симеонов
Завръщане: Ибрахимович обратно в националния отбор на Швеция

Нападателят на Милан Златан Ибрахимович се завърна в националния отбор на Швеция след петгодишно отсъствие. 39-годишният нападател бе повикан от националния селекционер Яне Андершон за началото на квалификациите за Мондиал 2022 в края на март.

Ветеранът сложи край на кариерата си за Швеция след Европейското първенство във Франция през 2016 г., но в последните месеци се заговори, че той може да се завърне в тима за Евро 2020 това лято. Това бе потвърдено днес от Андершон, който обяви избраниците си за предстоящите мачове с Грузия, Косово и Естония. Ибрахимович се намира в отлична форма за Милан в последните два сезона, като от началото на настоящата кампания в Серия А има 14 гола в 14 мача за "росонерите".

"Преди всичко той е много добър футболист, най-добрият в историята на Швеция. Много е хубаво, че той иска да се завърне. Като допълнение към това, което той може да ни даде на терена, той има огромен опит и може да помогне на другите играчи в отбора", каза треньорът на Швеция, цитиран от БГНЕС.

Самият Ибрахимович също коментира в типичен стил завръщането си в националния отбор, като написа в Twitter: "Завръщането на Бог". До момента Златан има 62 гола в 116 мача за родината си.

Швеция приема Грузия на 25 март, а три дни по-късно гостува на Косово в първите си две срещи от квалификационна група В. На 31 март "трите корони" са домакини на Естония в приятелска среща. В квалификационната група на Швеция за Световното първенство в Катар са още отборите на Испания и Гърция. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК