Ибрахимович: В света на Златан няма място за расизъм

"Всички сме играчи, някои по-добри от другите", написа той в Twitter

27.01.2021 | 21:00 Редактор: Искра Ангелова
Ибрахимович: В света на Златан няма място за расизъм

Златан Ибрахимович публикува видеоклип, показващ две деца от различни раси, които се прегръщат и тичат заедно, за да подчертае своята антирасистка позиция след конфронтацията си с Ромелу Лукаку по време на мач за Купата на Италия.

"В света на Златан няма място за расизъм", написа шведският ветеран от "Милан" в Twitter добавяйки връзка към клипа в Instagram.

"Всички сме една и съща раса - всички сме равни! Всички сме играчи, някои по-добри от другите", добави той, цитиран от БНР.

Снощи Ромелу Лукаку и Златан Ибрахимович размениха остри реплики и едва не се сбиха на терена, а "Интер" елиминира градския съперник "Милан" след драматична победа с 2:1 и се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Италия.

"Милан" поведе с гол на Ибрахимович в 31-а минута. В края на първата част напрежението се покачи и Ибрахимович и Лукаку се сблъскаха челно. Двамата размениха остри реплики и опряха глава в глава, а на излизане към съблекалните Лукаку потърси саморазправа с шведа и едва бе озаптен от съотборниците си.

Малко след почивката Ибрахимович получи втори жълт картон за фаул срещу Коларов и остави "Милан" с 10 души.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК