Ред Бул стресна Хамилтън след силно представяне на тестове в Бахрейн

В последния ден от тридневните проби Серхио Перес и Макс Верстапен бяха най-бързи в двете сесии

15.03.2021 | 17:01 Редактор: Юлия Христова
Ред Бул стресна Хамилтън след силно представяне на тестове в Бахрейн

Ред Бул стресна Люис Хамилтън и Mercedes след силното си представяне на предсезонните тестове в Бахрейн. 

В последния ден от тридневните проби Серхио Перес и Макс Верстапен бяха най-бързи в двете сесии, а и през цялото време бяха в челото. 

Почти всички отбори дадоха най-добрите си времена в края на пробите, но Биковете бяха със секунда по-бързи от Mercedes, които имаха и технически проблеми и направиха най-малко обиколки от всички отбори – 304. 

Новобранецът Юки Цунода с Алфа Таури бе най-близо до Макс след серия отлични обиколки и усещането като цяло е, че през нови сезон, който стартира след по-малко от 2 седмици, Mercedes изобщо няма да доминира. 

"Те изглеждат наистина силни и явно през този сезон става въпрос за различно животно. Предвид начина, по който завършиха 2020-а, може и да имат предимство в началото на тази година. Очаквам здрава и дълга битка с тях през целия сезон“ коментира Люис, който неочаквано се завъртя на два пъти по време на пробите, пише gol.bg. 

Разбира се все още има много неяснота относно действителното състояние на силите и е възможно от Mercedes да крият доста от истинската си скорост. Според анализаторите обаче е най-малко сигурно, че поне  сега Ред Бул са много по-близо до фаворита, отколкото бяха през миналата година. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК