Хамилтън преподписа с Mercedes, заедно ще правят благотворителна фондация

Тя ще има за цел да подкпрепя по-голямо расово разнообразие в моторните спортове

08.02.2021 | 14:47 Редактор: Ивет Арабова
Хамилтън преподписа с Mercedes, заедно ще правят благотворителна фондация

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън подписа нов договор с Mercedes и ще кара за тима и през предстоящия сезон.

36-годишният британец, който през миналата година изравни рекорда на великия Михаел Шумахер от седем световни титли, парафира само за един сезон. Това е в контраст с предишните му договори с Mercedes, които бяха за по две години.

В новия договор на Хамилтън има заложена клауза, че той и Mercedes ще основат благотворителна фондация, която ще има за цел да подкрепя по-голямото расово разнообразие във всички форми на моторните спортове, информира БНР.

"Развълнуван съм, че започвам деветия си сезон в Mercedes. Също толкова радостен съм, че ще продължа мисията си да направя мотоспортa по-достъпен за бъдещите поколения. Благодарен съм за огромната подкрепа от страна на Mercedes за разрешаването на този проблем. Горд съм, че създаваме тази фондация", коментира Хамилтън.

Хамилтън спечели титлата във Формула 1 в шест от последните седем сезона, включително и във всеки един от последните четири. Новият сезон във Формула 1 ще започне на 28 март с Гран при на Бахрейн.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК