Хамилтън с по-ниска заплата, но с право на вето при избора на съотборник

Шансовете на Джордж Ръсел да се състезава за "Мерцедес“ стават почти нулеви

03.02.2021 | 20:55 Редактор: Юлия Христова
Хамилтън с по-ниска заплата, но с право на вето при избора на съотборник

Отборът на "Мерцедес“ вчера официално обяви представянето на новия болид за сезон 2021 във Формула 1 за 2 март. Днес в японските медии се появи информация, че седемкратният световен шампион Люис Хамилтън най-после е постигнал разбирателство по параметрите на новия договор с германския тим и това ще бъде обявено при представянето на новия W12.

Според информацията голямата звезда на Формула 1 вече е изгладил финансовите си изисквания и размера на бонусите с "Мерцедес“ и ще подпише за период от две години.

Хамилтън е склонил на предложените от "Мерцедес“ по-ниска заплата и бонуси, но е получил право на вето при избора на негов съотборник за следващата година. За този сезон британецът ще продължи да си партнира с Валтери Ботас, който е предпочитаният партньор от Люис, след като винаги работи в полза на отбора и оставя своите резултати на заден план.

След като Хамилтън получи право на вето над избора на втори пилот за 2022 година, шансовете на Джордж Ръсел да осъществи мечтата си и да се състезава за "Мерцедес“ и световната титла стават почти нулеви. Не е тайна, че седемкратният световен шампион настоява пред шефа на отбора Тото Волф финландецът Ботас да запази позицията си, пише "Монитор".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК