Тервел Пулев със зрелищна победа срещу намибиец

Българинът отказа своя съперник в 9-ия рунд

29.01.2021 | 21:31 Редактор: Ралица Братанова

Тервел Пулев постигна 16-ата си поредна победа на професионалния ринг, след като спечели мача си в полутежка категория срещу Викапита Мероро от Намибия по време на галавечер в Дар ес Салаам (Танзания).

Българинът отказа своя съперник в 9-ия от предвидения за 10 рунда мач. Той отвори аркада на лявата вежда на Мероро, а от щаба му хвърлиха кърпата и прекратиха двубоя, в който българинът бе далеч по-класният боксьор.

Така Тервел нанесе 10-а загуба на 35-годишния намибиец, който има и 29 победи от общо 39 мача на профиринга.

Пулев започна спокойно мача, като успя още в първия рунд да респектира съперника с няколко точни удара. Така продължи битката между двамата и по-нататък, като намибиецът се опитваше да държи нашия с клинчове и от време на време хитруваше с удари зад главата.

Изненадващо, в четвъртия рунд съдията отне една точка от актива на Пулев, заради влизане с глава в боя, но това по никакъв начин не смути българина. Напротив, в осмия рунд той направи силна акция, при която сериозно разколеба противника си.

По непотвърдена информация следващият мач на Тервел Пулев може да отново да е в Танзания, като в галата има голяма вероятност да се включи и Кубрат Пулев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК