Пулев срещу Джошуа пред публика от 1000 души (обновена)

Кобрата трябваше да чака шест години, за да стигне до втората си възможност да стане номер 1

12.12.2020 | 12:28 Редактор: Юлия Христова

Кубрат Пулев излиза на ринга да атакува световния връх в тежката категория на професионалния бокс за втори път в своята кариера. Той е официален претендент за 4-те пояса на световния шампион Антъни Джошуа. Пулев и Джошуа са настанени в един хотел, като нямат право да излизат навън, предаде специалният пратеник на Bulgaria ON AIR в Лондон Десислава Джерманска.

Едва снощи Пулев успя да зърне за първи път зала "Арена Уембли" отвътре и да се качи на ринга. Той остана доволен и го определи като "перфектен". Много увереност и спокойствие излъчва най-добрият ни боксьор при професионалистите.

Вчера той даде специална онлайн пресконференция за българските медии, а на въпрос на "Боец.бг" какви мисли минават през главата на един боец преди мача за световната титла на тежката категория, той отговори, че са намерени врати за това как да бъде по-добър по време на мача.

"Как да успея да победя колкото се може по-убедително. Да покажа на света коя е България, кой съм аз. И да занеса тези титли в България".

Очаква се двамата да излязат на ринга около полунощ, като българските зрители могат да наблюдават мача единствено по стрийминг платформа DAZN, която е специализирана в излъчването на боксови мачове и изисква заплащането на месечен абонамент на стойност 3 лева. Преди мача на Пулев и Джошуа, боксовата галавечер на “Уембли Арена” с начален час около 20:00 часа българско време ще предложи срещите Макоули Макгоуан – Киърън Конуей, Мартин Баколе – Сергей Кузмин, Хюи Фюри – Мариуш Вах и Лорънс Околие – Никодем Йеджевски.

Кобрата трябваше да чака шест години, за да стигне до втората си възможност да стане номер 1 при най-тежките, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от тогавашния доминатор в категорията Владимир Кличко в Хамбург, като това остава единствената загуба в професионалната кариера на българина.

Самият кантар показа почти еднакво тегло на двамата – Кубрат Пулев е 108.7 килограма, докато Джошуа е 109.2 килограма. За Кобрата това е с 1-2 килограма под обичайното му тегло за мачове.

Промоутърската компания, която е организатор на срещата, продължава да разиграва групата български журналисти, които искат да отразят мача на живо. 1000 души ще имат възможност да гледат мача. 

Британските медии не подминаха напрежението, което се появи по време на официалния кантар, когато се наложи охрана на усмирява двамата спортисти. Според лондонските журналисти това е хитра и целенасочена провокация от страна на Пулев спрямо Джошуа. Те допълват, че мисията на Пулев е била успешна и световният шампион не е успял да сдържи нервите си.

Срещата между двамата бе отлагана 4 години. Според една от клаузите в официалната хронология - ако Пулев даде положителна проба за Ковид, мачът няма да се отложи отново, а ще бъде насрочена нова среща, в която съперник на Джошуа ще е Тайсън Фюри. И трите PCR теста на българския спортист от последните дни са отрицателни. 

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК