Безпощаден ЦСКА победи "Рома" с 3:1 в дъждовна София

Али Соу се разписа с 2 гола

10.12.2020 | 21:45 Редактор: Искра Ангелова

ЦСКА напусна Лига Европа с високо вдигната глава, след като разби с 3:1 италианския гранд "Рома" в мач от последния кръг на груповата фаза.

В герой за "червените" се превърна Али Соу, който заби два гола във вратата на клетите "вълци". С едно попадение се отличи Тиаго Родригес, който откри резултата на националния стадион "Васил Левски". За гостите точен беше Томазо Миланезе за 1:1.

Под дъжда в София "армейците" изиграха най-силния си мач от началото на сезона и спечелиха съвсем заслужено. Много силно се представи и вратарят Густаво Бусато, който направи няколко ключови спасявания в решаващи моменти.

Така ЦСКА завърши групата с 5 точки, но остава на последното 4-то място. "Рома" финишира на 1-ва позиция с 13 т. и не успя да постигне победа единствено над "червените", след като по-рано двата отбора завършиха 0:0 в Рим.  

В състава на Бруно Акрапович нямаше големи изненади. Георги Йомов се завърна на крилото, а намиращият се в чудесна форма Тиаго Родригес очаквано започна титуляр. В предни позиции до Али Соу действаше Юнус Санкаре, предава gol.bg.

Очаквано Пауло Соуса направи доста промени в отбора си. От 1-ата минута стартираха юношите Пиетро Бур (вратар) и халфовата Мори Бамба и Томазо Миланезе. Това беше дебют за първите двама с екипа на "вълците".

Мачът започна отлично за ЦСКА и още в 5-ата минута "червените" поведоха, с което се спасиха от угрозата да се превърнат в първия отбор в историята без гол в групите на Лига Европа. Тогава Брадли Мазику центрира и Юнус Санкаре не успя да засече от чиста позиция.

Той обаче извади късмет и записа асистенция на името си, след като топката случайно попадна в Тиаго Родригес. От своя страна португалецът със силен шут от границата на наказателното поле матира вратаря за 1:0!

След четвърт час игра Юга пусна дълго подаване към Али Соу, който излизаше сам срещу Пиетро Бур, но 18-годишният дебютант излезе и успя да изпревари нападателя.

В 22-ата минута "Рома" изравни. Борха Майорал напредна и намери Томазо Миланезе. Младокът се измъкна от Юрген Матей и със силен удар преодоля Густаво Бусато, за да вкара първия си гол за "вълците" – 1:1!

После ЦСКА отново пое инициативата и след половин час игра Тиаго изпусна сам срещу вратаря. Малко по-късно обаче Соу отново даде преднина на "армейците". Дълбоката преса на нападателя даде резултат, Амаду Диавара сбърка с изнасянето и топката попадна в Жеферсон. Той изведе Соу, който не сбърка сам срещу вратаря за 2:1!

Второто полувреме започна с натиск на Рома, но римляните изпуснаха няколко изгодни положения и допуснаха трето попадение след фрапантна грешка. 

Първо, в 51-ата минута при атака през центъра, Майорал се озова сам срещу Бусато, но вратарят с чудесна намеса блокира доскорошния нападател на "Реал" (Мадрид). Малко по-късно бразилският страж отново се справи с испанеца, след като го изпревари във вратарското поле при подаване на Бруно Перес.

И в ответната атаката ЦСКА удвои преднината си! Федерико Фацио върна към вратаря, Соу пресече паса и от чиста позиция не сбърка – 3:1! Третият гол подейства вдъхновяващо за "армейците", които контролираха мача, показваха разнообразна игра в атака и стабилна в защита.

До края не падна нов гол и "червените" записаха една от най-великите победи в историята си.

Вижте повече във видеата.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК