Али Соу изравни Фернандо Каранга по голове за ЦСКА

Бразилецът обаче е бил много по-ефективен от гамбиеца

08.12.2020 | 08:10 Редактор: Тодор Петров
Али Соу изравни Фернандо Каранга по голове за ЦСКА

Али Соу се разписа при победата на ЦСКА над "Ботев" (Пловдив) с 3:0 през уикенда и вече има 5 попадения от началото на сезона в елита и общо 9 във всички турнири (3 в Лига Европа и 1 за Купата на България).

С попадението си в Коматево гамбиецът настигна Фернандо Каранга по шампионатни голове за "червените" - двамата имат по 29 попадения. С тази разлика, че на бразилеца са му били необходими едва 39 срещи, за да стигне до тази бройка, докато на Соу цели 71 шампионатни мача.

Сравнявайки минутите им на терена, разликата е почти двойна. Или казано накратко - ефективността на Каранга е осезаемо по-висока от тази на гамбиеца, пише "Тема Спорт". Една от малкото прилики между двамата е, че не могат да вкарват с удари извън наказателното поле и почти не опитват такива. 

Още до края на годината Али Соу може да стане едноличен лидер в класацията на чуждестранните голмайстори в историята на "армейците" в първенството. За целта трябва да се разпише поне веднъж в предстоящите мачове с "Ботев" (Враца) на 13 декември на "Армията" и с "Левски" на 18 декември на Националния стадион.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК