"Берое" излъга "Левски" под дъжда в Стара Загора

С победата домакините събраха 21 точки и се изкачиха на 6-то място в класирането

09.12.2020 | 19:41 Редактор: Искра Ангелова

"Левски" на Славиша Стоянович допусна втора поредна загуба, след като падна с 1:2 от "Берое" в Стара Загора в отложен мач от 14-ия кръг на efbet Лига.

В герой за домакините се превърна Алиун Фал, който заби и двата гола във вратата на Николай Михайлов. 25-годишният стрелец откри резултата в 26-ата минута след кошмарна грешка на Тома Даске, а в 63-ата отново даде преднина за домакините.

Между неговите попадения точен беше Паулиньо (38'). При резултат 1:1 Генадий Ганев, който носи вина за гола на Левски, спря излезлия сам срещу него Станислав Иванов, за когото това беше първи мач като титуляр от 13 септември. Малко след началото на второто полувреме Илиас Хасани се разписа с ръка, но съдиите отмениха гола.

С победата "Берое" събра 21 точки и се изкачи на 6-то място в класирането. Старозагорци са и с два мача по-малко от ЦСКА 1948 (23 т.), който заема 5-та позиция. "Левски" пък допусна 8-ма загуба за сезона и се намира ма 10-то място с едва 14 т., информира gol.bg.

В следващия кръг "Берое" приема "Ботев" (Пловдив), докато "сините" гостуват на "Царско село". И двете срещи са насрочени за събота, съответно от 12.30 и 16.30 часа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК